Gynaecologen

Zwangerschapsbegeleiding

 

De gynaecoloog begeleidt risicovolle zwangerschappen en zwangerschappen met complicaties. Er zijn veel verschillende redenen waarom je bij een gynaecoloog terecht kan komen voor zwangerschapsbegeleiding. Deze redenen noemen we medische indicaties. De gynaecoloog houdt jouw lichaam en je ongeboren kindje goed in de gaten en behandelt, als dat nodig is, de problemen die met jouw zwangerschap gepaard gaan. 

 

Bevalling en ingrepen 

Als je onder de verantwoordelijkheid van de gynaecoloog bevalt, heb je automatisch een ziekenhuisbevalling. Dit is van te voren bekend. Het kan ook voorkomen dat je de gynaecoloog pas op het laatste moment in het ziekenhuis ziet, omdat jouw thuisbevalling niet soepel verloopt. Dan kan jouw verloskundige besluiten om de gynaecoloog in te schakelen. De gynaecologen doen ook ingrepen tijdens de bevalling, zoals een kunstverlossing of een keizersnede.

 

De gynaecologen stellen zich hieronder persoonlijk aan je voor. Via de foto's kom je op de persoonlijke profielen.

 

Caroline Doorninck
Mirjam Janssen
Caroline Kruijdenberg
Willy Minderhoud-Bassie
Ingrid Rijksen
Rob Risseeuw
Annet van Veen
Marleen van Vugt
Nicholas Semertzidis

 

 

 

Andere gezondheidsproblemen

Er zijn nog veel meer andere gezondheidsproblemen die binnen het werkveld van een gynaecoloog vallen, zoals menstruatieproblemen en bekkenbodemklachten. Meer hierover lees je op de ziekenhuiswebsite