Grote broer of zus

Broers/zussen

Heb je nog meer kinderen, dan zijn deze van harte welkom om hun nieuwe broertje/zusje te bezoeken.


Als je je kind(eren) meeneemt naar het ziekenhuis is het belangrijk dat er iemand met je meegaat die de kinderen opvangt. Kinderen kunnen dan onder toezicht spelen in de familiekamer, terwijl jij voor je baby zorgt.

 

Couveuse speelkoffer

Op de afdeling hebben we een speciale couveusekoffer voor broers/zussen. In deze speelkoffer zit een premature babypop met daarbij alle attributen die jullie tegen kunnen komen bij je baby. Denk hierbij aan een sonde, monitor stickers en een naambandje. Broers/zussen spelen  vaak met de babypop na wat ze zien gebeuren bij hun nieuwe babybroertje/zusje. Op deze manier worden ze betrokken tijdens het hele proces binnen de opname en wennen ze aan alle medische benodigdheden die ze zien bij je baby. Merk je dat de broers/zussen erg moeten wennen aan hun nieuwe babybroertje/zusje en wil je hier graag met iemand over praten, vraag gerust naar de pedagogisch medewerker voor advies.

 

Spreekbeurtkoffer

Voor de broers/zussen die al op de basisschool zitten, hebben wij een spreekbeurtkoffer te leen. In deze koffer zit allerlei materiaal wat gebruikt kan worden tijdens een spreekbeurt met als onderwerp een baby op de couveuseafdeling.

De koffer kan geleend worden bij de pedagogisch medewerkster. Neem voor meer informatie contact op met 0341-463632 of vraag op de afdeling naar de pedagogisch medewerkster.  

 

Boekjes

Er zijn verschillende boekjes voor de andere kinderen uit het gezin die weergeven hoe het is om een broertje/zusje in de couveuse te hebben:

  • Hoera ik heb een zusje, Bertine Brookhuis, isbn 9492034018
  • Hoera ik heb een broertje, Bertine Brookhuis, isbn 949203400X
  • Bij de hand - Vroeger dan verwacht, A. Swerts, isbn 9789044816563
  • Ik Heb Een Zusje, Maar Ik Mag Alleen Naar Haar Kijken, Maaike Sigar en Richard De Leeuw, isbn 9789072259028